Openingstijden

Kindercentrum Best 4 Kids – Binnenstad is geopend van 07.00 tot 18.30 uur. Wij zijn elke dag dus gedurende 11,5 uren geopend. Onze openingstijden zijn niet voor niets zo ruim. Het is fijn voor ouders die vroeg moeten beginnen of 's ochtends eerst naar het werk of naar een afspraak in het land moeten rijden. Ook aan het eind van de dag is er iets meer tijd om uw kind op te halen bij het kindercentrum. Wij sluiten niet, zoals de meeste kinderdagverblijven in de stad, om 18.00 uur maar pas om 18.30 uur. Dat halve uur maakt voor veel ouders vaak net het verschil tussen gehaast naar het kinderdagverblijf rennen en op een plezierige wijze het kind ophalen van het kinderdagverblijf. Zo is er altijd tijd voor een gesprekje met de pedagogisch medewerker of de mentor over hoe het die dag is gegaan.

Op alle doordeweekse dagen geopend

Kindercentrum Best 4 Kids – Binnenstad is op alle doordeweekse dagen van het jaar geopend met uitzondering van de algemeen erkende feestdagen en enkele studiedagen die ruim van tevoren worden aangekondigd. Een overzicht van de sluitingsdagen treft u hieronder aan (onder het kopje 'Sluitingsdagen'). Een zomersluiting hebben wij niet. Ook in de zomermaanden zijn wij op alle doordeweekse dagen geopend.

U begint uw werkdag om 07.00 uur 's ochtends?

Wij hebben nogal wat klanten die in de gezondheidszorg werken en zogeheten vroege diensten hebben. Aan ouders die vroeg in de ochtend moeten beginnen adviseren wij locatie Binnenstad vanwege de ruimte openingstijden. Kindercentrum Binnenstad opent de deuren om 07.00 uur en sluit ze om 18.30 uur. Dat is dus ideaal als u vroeg moet beginnen of als u uw kind niet voor 18.00 uur kunt komen ophalen.
 • Registratienummer Best 4 Kids – Binnenstad kinderdagopvang: 326870131
 • Registratienummer Best 4 Kids – Binnenstad BSO: 205827676

Dagdelen

Bij ons kindercentrum kunt u kiezen tussen hele of halve dagen kinderopvang. Eén dag bestaat uit twee dagdelen. Opvang gedurende één dagdeel betekent ofwel opvang in de ochtend ofwel in de middag. De minimale afname van kinderopvang is 2 dagdelen per week.

De meeste ouders kiezen voor 2 of 3 dagen kinderopvang per week. Maar het komt ook voor dat een ouder kiest voor afname van bijvoorbeeld één ochtend en één namiddag in de week. Een combinatie van hele en halve dagen is eveneens mogelijk. Zo kan worden gedacht aan opvang op de dinsdag, de donderdag en de woensdagochtend, bijvoorbeeld omdat u alle kinderen graag thuis heeft op de woensdagmiddag. U neemt dan 2,5 dagen kinderopvang af. Alle combinaties van dagen en dagdelen zijn in beginsel dus mogelijk met dien verstande dat er plaats moet zijn en de planning het moet toelaten.

Het brengen en ophalen van uw kind

Kinderen kunnen 's ochtends tussen 07.00 en 09.00 uur naar het kindercentrum worden gebracht. Tussen 12.30 en 13.00 uur gaan de kinderen die alleen in de ochtend naar het kindercentrum komen naar huis en worden de kinderen alleen in de middag komen gebracht. Als uw kind de hele dag op het kindercentrum is, kunt u, indien u dat wenst, tussen 12.30 en 13.00 uur het kindercentrum bezoeken. Vanaf 17.00 uur kunt u uw kind weer ophalen, maar we sluiten pas om 18.30 uur. Onze openingstijden zijn dus heel ruim!

Sluitingsdagen 2024

In 2024 zijn wij op alle doordeweekse dagen geopend met uitzondering van de navolgende (feest)dagen:

 • Nieuwjaarsdag (maandag 1 januari 2024)
 • Carnaval (maandag 12 februari 2024)
 • 2e Paasdag (maandag 1 april)
 • (Koningsdag (zaterdag 27 april 2024))
 • Hemelvaart (donderdag 9 mei 2024)
 • Vrijdag na Hemelvaart (vrijdag 10 mei 2024)
 • 2e Pinksterdag (maandag 20 mei 2024)
 • 1e kerstdag (woensdag 25 december 2024)
 • 2e kerstdag (donderdag 26 december 2024)
Wie structureel kinderopvang afneemt op maandag wordt in de gelegenheid gesteld om twee extra dagen te ruilen, ter compensatie van de vier feestdagen die op maandag vallen.
Wie structureel opvang afneemt op vrijdag wordt in de gelegenheid gesteld om één extra dag te ruilen, ter compensatie van de vrijdag na Hemelvaart.
De overige hierboven genoemde sluitingsdagen kunnen niet worden geruild.
Het komt een enkele keer voor dat een opvangdag wordt verkort. Dat gebeurt bijvoorbeeld op kerstavond (24 december) en op oudjaarsdag (31 december) als die dagen op een doordeweekse dag vallen. De opvangdag duurt dan tot 16.00 uur. Verkorte opvangdagen zijn in de prijs verdisconteerd, er vindt geen restitutie plaats.

Let op: naast de hiervoor genoemde sluitingsdagen zal het kindercentrum nog twee dagen gesloten zijn ten behoeve van nascholing. De data zullen ruim van tevoren aan de ouders worden gedeeld. In afwijking van de hierboven genoemde regel kunnen nascholingsdagen (2) worden geruild via het ouderportaal.

Heeft u een vraag? Aarzel niet, wij beantwoorden deze graag.

Laat uw naam, e-mailadres en telefoonnummer achter en maak contact.