Kinderopvang

Op de Akerstraat 27, in het centrum van Heerlen, bieden wij aan ouders kinderopvang aan voor hun kinderen van 0 tot 4 jaar. Het kindercentrum Best 4 Kids – Binnenstad is in 2017 in onze opdracht gebouwd en het gebouw en de inrichting sluiten dan ook naadloos aan op onze pedagogische visie en wensen. Het is een plek geworden zoals kinderopvang behoort te zijn: open, licht, ruimtelijk, knus en warm, mooie, zachte en speelse materialen en vol uitdaging voor de kinderen zowel binnen als buiten. Het is een lust voor het oog geworden en heerlijke plek voor kinderen (en hun ouders) om te verblijven. Wij bieden al meer dan 33 jaar kinderopvang in de gemeente Heerlen aan, maar wij zijn bijzonder trots op het feit dat wij nu ook in dit prachtige, nieuwe kindercentrum in de binnenstad actief kunnen zijn.

indeling kindercentrum

vier groepsruimten
Het kindercentrum Best 4 Kids – Binnenstad heeft vier groepsruimten. Er is een groep voor de allerkleinsten, een dreumesgroep en een peutergroep. Daarnaast hebben wij een ruimte waarin schoolgaande kinderen na school kunnen verblijven (de buitenschoolse opvang). Materialen en meubilair in de groepen is vanzelfsprekend afgestemd op de leeftijd van de kinderen die in een bepaalde ruimte verblijven. Alle ruimten zijn groot, licht en bijzonder sfeervol. Naast de groepsruimten beschikken wij over een centrale ruimten waarin voor de kinderen onder meer een keuken en een theater is ingericht. Maar je kunt er ook lekker spelen en rondrennen!
Image

waarom bij ons?

Top kinderdagverblijf

❝Ik ben enorm enthousiast over hun pedagogische benadering van Reggio Emilia. De ontwikkeling van de eigen identiteit, zelfstandigheid en creativiteit van de kinderen wordt erg gestimuleerd. Onze zoon is een echt buitenkind en genoot volop van alle veranderingen van aanbod van verschillende materialen waarmee hij samen met de andere kinderen kon spelen. Van zand en modder, tot takken/ boomstammen en buizen waar water doorheen kan. Er wordt veel gewerkt met natuurlijke materialen. Af en toe een bult of een schrammetje hoort er wel bij.❞

Wilt u weten wat ons drijft? Lees dan 'waarom bij ons?'.

wat zeggen ouders?

❝Top kinderdagverblijf! Onze dochter juicht `s ochtends al als we de parkeerplaats oprijden. Er worden vele leuke activiteiten met de kinderen ondernomen. Mooie buitenspeelplaats. Lieve en kundige leidsters. Borstvoedingvriendelijk en ook ons verzoek om onze dochter via de Rapley-methode de eerste vaste maaltijden te laten eten is goed gegaan.❞

Petra E

Meer persoonlijke ervaringen horen? Lees 'wat zeggen ouders?

onze inspiratiebronnen

zijn onuitputtelijk

Wij laten ons inspireren door de pedagogiek van Reggio Emilia en de natuur en de cultuur om ons heen. Het Glaspaleis met zijn bibliotheek is om de hoek en hetzelfde geldt voor het Parkstad Limburg Theater. De natuur hebben wij direct om ons heen, maar natuurlijk ook op loopafstand in het Aambos. De pedagogiek van Reggio Emilia is een onuitputtelijke bron van inspiratie. We geven er elke dag handen en voeten aan. Meer weten? Lees 'waarom bij ons?'.

Image

als u enthousiast bent ..

kom dan vrijblijvend een kijkje bij ons nemen!

Kinderopvang kiest u met zorg uit. Bent u enthousiast geworden? Wilt u eens bij ons komen kijken? Laat het ons weten. U kunt ons bereiken via onze contactpagina of u kunt een offerte aanvragen. Uiteraard kost dat allemaal niets en het is geheel vrijblijvend.

Wilt u uw zoon of dochter meenemen om samen de sfeer te proeven en echt te bekijken of kindercentrum Binnenstad een fijne plek is voor uw kind om te verblijven en te spelen? Dat is een heel goed idee!
Zo kan uw kind meteen ervaren hoe plezierig het bij ons is. Wilt u een andere volwassen persoon meenemen (een kennis of oma)? Dat kan ook!

aanvragen van kot bij de belastingdienst

kot = kinderopvangtoeslg
Alle ouders die gebruikmaken van kinderopvang vragen bij de belastingdienst kinderopvangtoeslag (kot) aan. De toeslag is een tegemoetkoming in de kosten van de kinderopvang. De hoogte is afhankelijk van het (gezamenlijke) inkomen van de ouders. Verdient u bijvoorbeeld € 29.000 (bruto) per jaar dan bedraagt de toeslag voor het eerste kind 90%. Anders gezegd: de ouder betaalt 10% van de kosten en de overheid betaalt 90% van de kosten van opvang van uw kind. Voor het aanvragen van kinderopvangtoeslag zijn onze registratienummers van belang. U treft ze hieronder aan. Let op: wij hebben een nummer voor kinder(dag)opvang en een nummer voor buitenschoolse opvang (bso).
  • Registratienummer Best 4 Kids – Binnenstad voor kinderopvang: 326870131
  • Registratienummer Best 4 Kids – Binnenstad voor de BSO: 205827676